4x waarom zwangeren hun haar afknippen

naar de kapperNaar de kapper gaan vlak voor of vlak na de bevalling. Waarom kunnen we dat niet weerstaan? Ik zie het alle zwangere vrouwen om me heen doen en ik ben zelf ook al drie keer voor de bijl (kappersschaar gelukkig) gegaan. Het moet kort! Waarom? Is het toeval? De kapster die me knipte zei van niet. “Het zullen de hormonen wel zijn.” Ze zag inderdaad veel vrouwen zoals mij komen voor een knipbeurt. Naast haar theorie, kom ik op nog 4 andere redenen waarom zwangere en net bevallen vrouwen massaal hun haar kort knippen.

1. We willen ons lijf terug

Als de uitgerekende datum dichterbij komt en je buik alleen nog maar in de weg kan zitten, wil je graag je lijf terug. Als ik op een stoel zit, voel ik mijn buik op mijn bovenbenen! Je hunkert misschien wel naar de dag dat de zwangerschap voorbij is. Naar de kapper gaan is jezelf vast een mijlpaal gunnen, een voorproefje van straks. Het is bijna voorbij…

2. We willen praktisch haar tijdens de bevalling

Met lange, natte haren uit de douche komen die nog voor je ogen hangen, terwijl je een weeënstorm wegpuft zit niemand op te wachten. Haar kort knippen dus, dat is veel praktischer. Waar je maar kunt probeer je te zorgen dat een eventuele moeizame bevalling niet aan jou ligt. In elk geval niet aan je haar.

3. We willen er goed uitzien in het kraambed

Familie, vrienden en bekenden lopen de deur plat tijdens de meest oncharmante weken van je leven. Je nachten zijn verschrikkelijk gebroken, je buik hangt nog steeds tussen je benen maar dan zonder kind erin, je borsten lekken melk, je wilt alleen maar lekkere broeken dragen (die hechtingen!) en oja, dan moet ook je haar nog goed zitten terwijl tante Truus kirrend vraagt hoe je bevalling is gegaan. Als dan in elk geval je haar maar goed zit…

4. We willen ons lijf nu echt terug

Ja, nog een keer. Want na de bevalling wil je je lijf nog steeds terug. Dus sommige vrouwen gaan niet vlak voor hun bevalling, maar zo snel mogelijk daarna. Even weg van de beschuit met muisjes en het voeden op verzoek. Even bij iemand zijn die jóuw haren wast. En als je dan geknipt en gestyled naar buiten loopt, voelt het alsof je er weer bent.

De wonderbaarlijke verdwijning van ‘de buik’ zul je waarschijnlijk nog even (of heel lang) op moeten wachten, maar je haar zit in ieder geval goed! Hoera!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *