5 tips om je weeën op te wekken

weeën opwekkenWie het op een gegeven moment ook maar enigszins heeft gehad met die dikke buik, slechte nachten, kramp in je benen, valse start en bedenk het maar, die wil echte weeën. Nu! Hier 5 tips om je bevalling op te wekken. Gebruik op eigen risico uiteraard.

Mijn twee andere kinderen maakten niet zo’n haast en daar werd ik behoorlijk gek van. Dus ik ging dingen doen waarvan men zegt dat je bevalling ervan begint. Het hielp allemaal niet. Het zorgde bij mij niet voor het op gang brengen van de bevalling, maar het heeft misschien wel geholpen de baarmoeder klaar te maken… Daarom weet ik zeker dat ik deze 5 tips er weer bij pak wanneer ik straks over tijd dreig te raken. Simpelweg omdat we op een gegeven moment alles willen doen om te zorgen dat dat kind eruit komt… toch?

1. Traplopen

Op en neer. Ja, met die dikke buik van je. En dan maar hopen dat de baby gaat begrijpen hoe zwaartekracht werkt… Je bent natuurlijk wel compleet buiten adem, dus die bevalling zal je wat zwaarder gaan vallen dan gepland. Maar hee, je moet er wat voor over hebben!

2. Eten

Ananas! Ik heb er altijd om gelachen, het was vast niet waar. Maar toen ik 10 dagen na de uitgerekende datum nog geen baby had, heb ik zonder schaamte een rijpe ananas gegeten. Uit pure wanhoop. De kinine die in ananas zit zou de bevalling kunnen opwekken. In mijn ananas zat dat stofje niet denk ik. Zou ik het bonnetje nog hebben? Ik wil mijn geld terug!

3. Wonderolie

Nooit geprobeerd. Het schijnt dat als je je hoop stelt op deze plantaardige olie, die je man gewoon bij de drogist om de hoek kan halen (want dat waggelen houdt je uiteindelijk ook wel binnen hoor), je darmen samen trekken en dat de baarmoeder weer prikkelt. Gevolg: weeën. Ik zou me hier nooit aan wagen, vind het een vreemd idee, maar misschien zijn er nog andere laxerende middeltjes met hetzelfde effect? Pittig of gekruid eten zou je ook kunnen proberen, maar mij niet gezien.

4. Strippen

Nee, ik bedoel natuurlijk niet je kleren uitdoen onder muzikale begeleiding. Volgens mij kun je dat nog nauwelijks zelf als je zo dik bent. Okee, ik zie nu echt een dansende walvis voor me. Strippen is dus een medische handeling en zou effect moeten hebben. Door het strippen komen er hormonen vrij (prostaglandines) die kunnen helpen om de bevalling in gang te zetten. Bij de tweede zwangerschap werd ik met ruim 41 weken gestript. Het wekte alleen geen weeën op.

5. Seks

Last and least wat mij betreft: seks. Niet in het algemeen, maar wel in de laatste dagen van de zwangerschap. Door een orgasme trekt je baarmoeder samen en dit zou net het laatste zetje kunnen zijn om de bevalling op gang te brengen. Ja, natuurlijk heb ik dit geprobeerd! Er kwamen inderdaad weeën… loze weeën die een dag aanhielden en geen bevalling op gang brachten. Au. Au. Au. Dat doe ik nooit meer!

Nu jij. Wat heb jij gedaan om te zorgen dat de bevalling op gang komt? En, werkte het?

Foto: Csuki @ freeimages.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Yvonne

    Hé Willeke,
    Leuke blog is dit!
    Van mijn oudste dochter Eva ben ik 42 weken zwanger geweest. De tips die ik kreeg en uitprobeerde: over hobbels fietsen en tonic drinken. Bij mij hielp het niet, maar bij jou vast wel! In tonic zit ook kinine en aangezien het niet in jouw ananas zat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *