Aardappelkoekjes

aardappelkoekjes

Voor de Mama Challenge #1 heb ik nog heel wat aardappelen te verwerken. Ik eet graag aardappelen bij de maaltijd, met een lekkere jus bijvoorbeeld. In de vorm van aardappelkoekjes heb ik ze nog nooit gegeten. Het beloofde natuurlijk al een succes te worden. Koekjes! Van aardappelen!

Recept aardappelkoekjes

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 800 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • zout en peper
  • kruiden naar smaak
  • olie en boter
  • rasp
  • koekenpan
  • keukenpapier of theedoek

Rasp de aardappelen in een kom en dep het goed droog met keukenpapier of een theedoek. Er komt nog aardig wat vocht vanaf! Snijd de ui in kleine stukjes. Meng de geraspteaardappelen met de gesneden ui.

Meng het aardappelmengsel met de bloem, ei, peper en zout. Voeg naar smaak kruiden toe. Ik had geen verse peterselie in huis, maar heb wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden toegevoegd.

Doe wat olie en boter in een ruime koekenpan en laat het goed heet worden. Schep dan met twee lepels hoopjes van het mengsel in de pan. Kort daarna even aandrukken zodat het een koekje wordt. Maak kleine hoopjes, dan worden de aardappelkoekjes ook goed gaar. Bak ze lekker bruin in een minuut of vier. Schep de koekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

aardappelkoekjes

Resultaat

De kinderen vonden het heerlijk! En dan terwijl ui hier de grote vijand is. Het ziet er ook gewoon feestelijk uit, al die koekjes op tafel. Je kunt het serveren met groenten of een frisse salade. Ik vond de aardappelkoekjes nog wat vet, maar misschien ligt dat aan mij omdat ik het al gauw te vet vind nu ik zwanger ben. De olie en boter heb ik tussendoor ook nog een keer of twee moeten aanvullen in de koekenpan. Anders bakte de volgende lading koekjes aan. Misschien deed ik het niet helemaal goed?

De koekjes waren lekker knapperig geworden. In stukjes snijden werd lastig en was eigenlijk ook wel zonde van het resultaat. Wij hebben de aardappelkoekjes dus met onze handen gegeten. Extra feest dus!

Bron: Allerhande

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Hetty

    Wat een lekker gerecht en wat een mooie foto’s. Je enthousiasme is wel duidelijk. Zo zie je hoe je creatief met aardappelen kunt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *