Aftelkalender zwangerschap

aftelkalender zwangerschap“Mama, wanneer komt de baby nou?” De zenuwen nemen toe bij de oudste. Ik vertel eerlijk dat ik het niet weet. Het kan nu gebeuren, maar ook over twintig nachtjes slapen. Of erger. Ik wil het graag concreet voor de kinderen maken, maar op internet vind ik alleen aftelkalenders. Over het wel en wee van de zwangerschap, hm, daar ben ik wat laat mee. Of adventskalenders maar die hebben een concrete datum waar je naar toeleeft. Welke uiterste datum onze baby-op-komst aanhoudt, is voor mij helaas nog een raadsel. Dus ik maakte een simpele en doeltreffende ‘optelkalender’. We beginnen bij dag 1 en we zien wel waar het eindigt. Elke dag een snoepje voor beide kinderen en soms een extraatje. “En als de baby nou al over twee dagen komt” vroeg de slimmerik. “Dan eten we alle snoepjes in één keer op!” antwoordde ik.

Maak je eigen aftelkalender

Dit is wat je nodig hebt:

  • enveloppen
  • kaartjes of briefjes
  • zwarte stift
  • snoepjes
  • plakband

aftelkalender zwangerschapBij de Zeeman kocht ik goedkope enveloppen en kaarten in verschillende kleuren. Je zou hierin natuurlijk veel creatiever kunnen zijn dan ik. Waarschijnlijk ben je dat al. Ik ben alleen maar pedagogisch bewust.

Eigenlijk zou ik enveloppen tot en met 1 februari kunnen ophangen, als je er vanuit gaat dat je uiterlijk veertien dagen na je uitgerekende datum bevallen bent. Zo veel enveloppen had ik niet; we blijven pragmatisch. En je moet ook geen mega-overtijd-bevalling over jezelf afroepen, toch? Laten we optimistisch blijven (brr).

De enveloppen heb ik genummerd en opgehangen aan de kast. Ik kwam op 21 dagen vanaf vandaag, wanneer ze envelop 1 eraf mogen halen. Die baby zal er eind januari toch wel zijn? Slik.

aftelkalender zwangerschapElke avond stop ik er twee kleine snoepjes in. Eén voor hem en één voor haar. Het gaat om het ‘aftellen’ en dit systeem kan helpen. Als we iets leuks gaan doen, schrijf ik dat op een kaartje en stop dat bij de envelop in. De avond ervoor kan ik wel inschatten of ik me de volgende dag goed genoeg voel om iets speciaals te ondernemen. Dus misschien gaan we iets leuks doen, of naar de verloskundige (wie wil er mee?) of we krijgen gezellig bezoek. Net even wat extra’s om ze te helpen bij de dag te leven en hopelijk de zenuwen daarmee te minimaliseren. Ook een goede oefening voor mijzelf overigens….

aftelkalender zwangerschapZo doen we ook meteen leuke dingen met elkaar. Nog even genieten van ons viertjes voordat de vijfde zich aankondigt…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *