Broccolisoep met bruschetta

broccolisoep met bruschettaVan de broccoli bewaar ik ook altijd de stronk in stukjes in de vriezer. Maar wat doe je er vervolgens mee? Alleen gekookte broccolistronkjes vinden ze bij ons thuis niet lekker, het is net iets te taai. Ik besloot er soep van te maken. Met wat ik verder nog in huis had. Een eenvoudige maaltijd in een handomdraai!

Recept broccolisoep

Dit heb je nodig:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 350-500 gram broccoli(stronkjes)
  • 1 grote aardappel
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • Italiaanse kruiden (mix)
  • verse munt
  • crème fraîche

Hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in grove stukken. Bak dit een paar minuten in olijfolie. Snijd de broccoli en aardappel in stukjes en doe dit erbij. Nog even bakken en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten (als je stronkjes gebruikt iets langer) zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een handvol munt en wat Italiaanse kruiden erbij. Breng deze dan op smaak met zout en peper. De crème fraîche kun je door de pan soep roeren, maar ook op tafel zetten zodat iedereen zelf naar smaak kan toevoegen.

Recept bruschetta met Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig:

  • stokbrood
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Italiaanse kruiden (mix)

Snijd een stokbrood in grote stukken en snijd deze vervolgens in de lengte door. Doop de stukken in een schoteltje met olijfolie en besprenkel ze met zout, peper en Italiaanse kruiden. Je kunt ook knoflookpoeder of verse knoflook gebruiken, dat maakt het nog lekkerder. Bak de stukken stokbrood af in de oven op 200 graden. Na ongeveer 8 minuten zijn ze klaar.

Serveer de soep met de bruschetta’s erbij. Heerlijk om de broodjes in de soep te dopen, dat vonden de kinderen een feest!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

    • Elkedagmama.nl

      Dat heb ik ook. Misschien komt dat door het buitenste gedeelte van de stronk. Die is een beetje houtachtig. Ik heb de laatste keer de buitenste rand er ook afgesneden. Je kunt het verschil goed zien: het middenste gedeelte is witter en zachter. Maar ik weet dus niet zeker of dit de oplossing is, ik ga het proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *