Een veilig huis

Een veilig huisGisteravond hoorden we flink wat glas sneuvelen. Poging tot inbraak bij onze buren: een stoeptegel door het dubbelglas. Een vreemde avond volgde. We hadden een gezellige avond samen gepland, maar we zijn de hele avond bezig geweest met erover praten, over de schutting gluren, nog een keer gaan kijken bij verdachte geluiden, de politie te woord staan en er nog eens samen over praten. Ik stond stijf van de adrenaline en voelde me niet meer zo veilig. Je moet je voorstellen: als het buiten pikdonker is en wij zitten binnen met de lampjes en kaarsjes gezellig aan en de gordijnen open (want in de tuin komt toch niemand?)… dan zit je in een etalage. En dan ben ik ook nog wel eens alleen thuis ’s avonds, met twee slapende kindertjes.  Het idee dat mensen zo in je privé-omgeving komen – waar je je veilig waant – of alleen maar naar je kunnen kijken. Doodeng!

We hebben gisteravond nog een lijstje gemaakt van zaken die we wilden doen om ons huis beter te beveiligen. Doe je de lichten aan of juist uit als je weg gaat? Waar laat je waardevolle spullen? Hoe kun je je huis het beste afsluiten? Hoe schrik je inbrekers af?

Ontmoedigingsbeleid

Vanochtend vroeg zijn we direct naar de bouwmarkt gegaan voor spullen om ons huis extra veilig te maken. Het is een investering, maar dat is het me ook waard. De poort gaat nu op slot en we hebben buitenverlichting met sensor. Ik wil ook nog dievenstrips, zodat je geen raampje kunt openbreken met een koevoet. Met de donkere feestdagen voor de deur, wordt er bij ons in de buurt veel ingebroken. We weten dat deze maatregelen een inbraak niet altijd voorkomen, maar ik zie het meer als ontmoedigingsbeleid. Bij ons valt niks waardevols te halen, maar de kans om dat te zeggen krijg je meestal niet. Ik ben het meest bang om mijn veilige gevoel kwijt te raken. Dit is ons huis. Ik moet er niet aan denken dat iemand in die ‘veilige omgeving’ komt…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Geertrui

    Je hebt ook van die anti-inbraak strips voor de voordeur, echt een must! Ze proberen vaan eerst de voordeur. We hebben ook een keer een poging tor inbraak gehad, maar ons slot bleek gelukkig sterk genoeg :-). Daarna alsnog zo’n strip gehaald natuurlijk :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *