Hoe word ik een relaxte thuisblijfmoeder?

hoe word je een relaxte thuisblijfmoederIn oktober heb ik mijn baan opgezegd. Het is een opluchting, maar ik ga ook veel missen. Soms schrikt het leven van een thuisblijfmoeder me wel af! Over een paar weken heb ik geen leuke collega’s meer, geen boeiende strategische sessies op kantoor en straks ook geen fijn salaris meer. Wel alle dagen kinderen om me heen, snotneuzen vegen, politieagentje spelen, huishouden doen, rondkomen van veel minder en waarschijnlijk ook minder sociaal contact per dag. Help! Ik heb een plan van aanpak nodig! Tijd voor goede voornemens om te zorgen dat ik een super-relaxte-en-blije-thuisblijfmoeder word.

Goede voornemens

 • Genieten van mijn kinderen en tijd met ze doorbrengen
 • Tijd voor mijzelf inruimen, ook om over het leven en mijn geloof na te denken
 • Op tijd opstaan zodat ik mijzelf rustig kan klaarmaken
 • Leuke kleren aandoen en mezelf blijven verzorgen (na het ontbijt geen relaxte slobberbroek meer aan!)
 • Regelmatig met vriendinnen afspreken (met én zonder kinderen)
 • Twee keer per week hardlopen
 • Weekplanning voor het huishouden (en niet meer doen dan strikt noodzakelijk hi hi)
 • Met de kinderen op mijn gemakje naar de bieb of de speel-o-theek
 • Werken in de moestuin (en oogsten, en er lekker eten van maken!)
 • Het nieuws volgen via radio en internet
 • Nieuwe recepten uitproberen
 • Mooie boeken lezen
 • Genieten van genoeg
 • Me inzetten voor een gastvrij huis en delen van wat we hebben
 • Betrokken zijn bij mensen die het moeilijk hebben
 • Lekker blijven bloggen en andere dingen doen waar ik energie van krijg!

Zo. Dat helpt. Ik voel me al beter als ik deze dingen zo opschrijf. Misschien is het zo erg nog niet… Met die goede voornemens zal ik denk ik wel enigszins gedisciplineerd aan de slag moeten gaan. Ik wil er ook voor mijzelf iets van maken. En niet een stereotype mama-die-alleen-maar-over-kinderen-kan-praten worden, die ook nog eens altijd in een joggingbroek loopt. Dat laatste klinkt zo verleidelijk. Ik ben dol op dat soort broeken!

Als ik slaag in het volhouden van deze goede voornemens, dan moet ik wel een hele leuke, relaxte, gelukkige thuisblijfmoeder worden! Wat mis jij nog in dit lijstje? Zijn er dingen die ik volgens jou moet doen of juist absoluut niet? Ik hoor heel graag hoe jij erover denkt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

 1. Ik hoop vooral dat je kan genieten van het feit dat je niet zoveel meer hoeft. Dat je niet meer al die ballen in de lucht hoeft te houden. Dat je jezelf de tijd en de rust gunt om te wennen aan je nieuwe dag invulling, een nieuwe baby, een huishouden met drie kinderen.
  En ik geloof dat je uiteindelijk ook gewoon hetzelfde blijft. En dat je karakter en interesses al snel zullen zorgen dat er van alles op je pad komt en je tijd zich als vanzelf weer vult.
  Ik gun je veel plezier en vooral veel rust en stabiliteit. Ik wens je vast sterkte als het niet leuk is. En ik vind dat je, net als elke werkende en net als elke niet-moeder recht hebt op af en toe een dag in je joggingbroek.

 2. Welkom bij de thuisblijfmoeder club ;)

  Het is soms heel leuk, soms heel pittig. Geen dag is hetzelfde, maar je moet wel zelf je uitdagingen verzinnen. Echte tips heb ik niet, eigenlijk. Gewoon alles nemen zoals het komt… :)

 3. Jenine

  O, wat een goed voornemens…..
  Ik, als thuisblijfmoeder, red die punten lang niet allemaal.
  Eigenlijk moet ik ook eens een lijst maken☺️
  Soms vind ik het heerlijk om thuisblijfmoeder te zijn, maar soms….voel ik me alsof alles me door de vingers gaat en voel ik me een beetje (( mislukt)). Ach ja, gevoel…

 4. Sandra

  prachtig die goede voornemens van je… Mooi geschreven! Ik ga nadenken over mijn goede voornemens, krijg inspiratie van je ☺️☺️☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *