Mama Challenge #2: Uit de kast

Elke ochtend is het strijd. Dochterlief wil per se een rok aan. Of een zomerjurkje. Of een gekke korte broek, maar dan wel met blote benen. En begin niet over schoenen, want de keuze is reuze. Wat ik ook voorstel, het is nooit goed. Zoonlief draagt gewillig de kleding ik voor hem klaar leg. In Mama Challenge #2 ga ik een nieuwe uitdaging aan: de kinderen mogen deze maand op woensdag en vrijdag zelf kiezen wat ze aantrekken, waarbij ik strijd met de een kan vermijden en de ander wordt geprikkeld om er zelf over na te denken.

En nu maar hopen dat ze niet als clown, prinses of zwerver naar buiten gaan…

Update

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Mamamaud

    doe ik ook al een tijdje bij mijn dochter (net 3) op een dag dat ze toch niet naar school hoeft. Eens in de week mag ze zelf kiezen! In een Roze zomerjurk met rode legging en snowboots bij een vriendinnetje spelen. In een prinsessenjurk naar de Hema. Ze is dan supertrots en geeft de andere dagen ook veel minder protest. Ik zeg alleen soms dat er bijvoorbeeld wel een vestje bij moet omdat het anders te koud is. Sommige mensen kijken ons dan raar aan op straat, maar laat haar lekker.
    Ze mag ook een dag in het weekend kiezen wat we eten. Uit alles wat we hebben. Dus niet in de winkel, ,aar in de keuken. Soms kiest zeft frietjes met komkommer en kaassoufle. Laatsf was het pasta met sperziebonen en mayonaise. Ze eet op die zelf-kies dag altijd goed haar bord leeg! Ook een leuke challange!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *