Mama Challenge #3: Nestdrang (week 1)

mama challenge #3: nestdrangHet gaat goed met deze Mama Challenge. Nu ik verlof heb, is er veel tijd om klusjes te vinden en vervolgens de naam van mijn lieftallige echtgenoot te roepen. Ik blijf erbij dat ik dit ook meer een Papa Challenge vind. Hoewel ik in deze eerste verlofweek heel veel uitgezocht, opgeruimd en weggedaan heb, terwijl mijn man druk aan de slag ging met de to-do-lijst in het kader mijn nestdrang. We zijn een goed team zo. Kijk mee naar onze eerste week!

Raamdecoratie

RaamdecoratieAan de voorkant van ons huis kijk je recht onze keuken en woonkamer in. Er hangt nog steeds niks voor de ramen. Ik vind het wel leuk om de buren voorbij te zien lopen en even te zwaaien. Ook kan ik de kinderen zo goed in de gaten houden als ze buiten spelen. Maar nu het zo vroeg donker is en ik sta te koken, voelt het alsof ik in een etalage sta. Dat is niet prettig. De belangrijkste reden om op zoek te gaan naar raamdecoratie is natuurlijk de bevalling. Het zou wat zijn als willekeurige voorbijgangers mij zien puffen op de bank. Dus op naar de bouwmarkt! Maar wat is er veel. Lamellen, jaloezieën, plisségordijnen, en ga zo maar door. Het hangt in de keuken, waar gekookt wordt en het vet zich opstapelt… dus toch maar voor de aluminium jaloezieën gegaan. Die kan ik tenminste schoonmaken. Ik vertelde dat aan mijn moeder en die moest er wel om lachen. Om die reden had zij ook ooit voor lamellen gekozen en ze kon zich herinneren dat ze die dingen in al die jaren slechts twee keer had schoongemaakt. Oeps. Hopen dat ik het er beter van afbreng…

Beveiliging

Een veilig huisNouja, dat stond niet per se op mijn lijstje. Tot er een poging tot inbraak bij de buren was. Toen hebben we de klusjes om ons huis minder inbraakgevoelig te maken toch maar voorrang gegeven. De buitenverlichting met sensor hangt en de poort kan voortaan op slot. Ook weer gedaan!

Gang opruimen

gang opruimenDe jassen en tassen van de kinderen hangen nu niet meer aan de verwarmingsknop of de grote-mensen-kapstok. Ik heb lang gezocht naar simpele haakjes die je aan de verwarming kon hangen. Dat leek me ideaal voor de kinderen, zo kunnen ze er goed bij (lees: hun eigen zooi opruimen). Het was nergens te vinden, tot ik bij de Ikea deurhaken vond. En wat denk je? Ze passen perfect!

We hebben een bruin ladekastje van mijn schoonzus en zwager gekregen. Ideaal voor alle schoenen, sjaals, mutsen en laarzen. Het liefst zou ik in de gang een echt ondiepe schoenenkast hebben, zodat er straks een kinderwagen naast kan staan. Het ladekastje is dus inmiddels weer verhuisd van de gang naar de woonkamer. Ik heb bij de bouwmarkt leuke kleurstalen gevonden. Misschien ga ik het kastje nog wel verven deze maand! We kunnen ‘m dan mooi gebruiken voor onze administratie en dat soort dingen die rommel geven in de woonkamer. Dat ruimt lekker op!

Lekkage verhelpen

lekkage verhelpenDe lekkage op de zolderkamer, waar de twee kinderen nu al samen slapen, is er met het slechte weer niet minder op geworden. Het lekt nu op meerdere plaatsen. Er ligt een handdoek op de grond waar het flink doordruppelt (je ziet de druppel hangen op de foto!). Boven op de kledingkast doet een politiehelm van mijn zoontje dienst als emmertje. We hebben al wat zaken uitgesloten, maar het helpt nog niet. We hebben offertes aangevraagd en er zijn mensen komen kijken. Het dak is twee jaar geleden vervangen, toen we hier kwamen wonen. Die garantie van 15 jaar stelde blijkbaar niks voor, want het bedrijf bestaat niet meer. Pech voor ons dus. De buurman heeft zijn dak ook al laten vervangen, maar het lekt nog steeds. Waar komt dat water vandaan? Ik word er soms wanhopig van. Er zijn nog een maar opties, die gaan we toch nog maar proberen. Als die ook niet helpen, vrees ik dat we de spaarpot om moeten keren voor een nieuw dak. Daar gaat onze buffer…

Hopelijk verhelpen ze de lekkage voor het gaat vriezen, en voordat de baby komt. Ik wil die kamer graag netjes hebben en er een fijne plek voor de twee oudste kinderen van maken. Er is waterschade, dus dat zou ook nog moeten gebeuren. Hm, benieuwd of dit allemaal gaat lukken. Een challenge kun je het in elk geval wel noemen…

Behangen en de verwarming verplaatsen

verwarming verplaatsenDe rest van de zolderkamer wordt ondertussen wel steeds mooier! Toen we net één dag in dit huis woonden, trok mijn zoontje van toen 3 jaar een flink stuk behang van de muur. Verdeeld over drie banen. Dat ene stuk behang dat onmogelijk was om rondom die houten balken te krijgen, waar mijn man tot ’s avonds laat super lang mee bezig was geweest terwijl ik met 40 graden koorts op de grond tegen de muur zat, hunkerend naar mijn bed in ons eigen, vorige huis. Maar het moest af. Afgelopen week hebben we eindelijk de drie banen helemaal verwijderd en van de rol die ik nog had liggen hebben we de boel vervangen. Het is weer helemaal netjes en niemand had koorts of was gefrustreerd. Hoera! En nu maar hopen dat de kinderen zich kunnen beheersen…

Ik ken dat gevoel trouwens nog wel hoor, met je nageltjes achter het behang en lekker pulken. Ik mag er dus eigenlijk niks over zeggen.

Behang en verwarmingEr hing een onzinnig grote verwarming onder het schuine gedeelte van de kamer, maar daar zou mijn man een kamerbrede kast gaan maken. Dus haalde hij de verwarming en enkele buizen weg en kocht een kleinere verwarming. Ik heb niet veel verstand van het verplaatsen van zo’n ding, maar er komt een heel gedoe bij kijken. Leidingen ombuigen, het hele cv-systeem leeg laten lopen wanneer je ermee werkt (verwarming beneden kan dan dus ook niet aan, brr), de leidingen zijn wat ouderwets dus de aansluitingen passen niet precies, enzovoorts. En als alles is aangesloten moet je controleren of het nergens lekt. Ah, het lekt wel! Nouja, je snapt wat ik bedoel. Maar die held van een man van mij heeft het voor elkaar gekregen hoor! De verwarming hangt. En hij doet het nog ook!

Zelf een kast maken

zelf een kast makenDit is het mooiste en leukste project voor deze Mama Challenge. Mijn man heeft het op de toekomstige kamer van de baby ook gedaan, waar recent mijn dochter nog sliep. Een kamerhoge, kamerbrede kast. Helemaal op maat, met een indeling zoals ik die handig vind. Elke keer als ik die kamer binnenloop zie ik een prachtige kast met enorm veel bergruimte. Zoiets gaat hij nu ook maken op de zolderkamer van de kinderen. Dan kan daar al hun kleding en speelgoed in, en kan de huidige kledingkast weg. Zo benutten we de ruimte optimaal en is er genoeg plek voor een allerliefst peuterbedje. Onder het schuine gedeelte, wat eigenlijk loze ruimte is, maakt mijn man de kast. Hij had al wat houten frames gemaakt en nu zijn de deurtjes af. Inmiddels heeft hij ook de witte legplanken gekocht, die moet hij nu nog op maat zagen. Het was handiger om eerst te behangen, dan de verwarming te verplaatsen en daarna pas verder te gaan met de kast. De rest van dit onderdeel komt dus hopelijk komende week aan bod! Het gaat vast heel mooi worden. Ik kan niet wachten…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *