Mama Challenge #3: Nestdrang (week 2)

Mama Challenge #3: Nestdrang (week 2)De nestdrang slaat echt toe. Ik ben halverwege de dag gesloopt, maar kan moeilijk rust vinden. Er moet van alles uitgezocht en opgeruimd worden. De kast met knutselspullen en spelletjes is uitgezocht en helemaal netjes. Dit leverde een paar kilo oud papier op en een prullenbak vol afgekeurde pennen en stiften (ja, ik heb ze allemaal getest). De keuken is ’s avonds schoner dan ooit tevoren. Ik kan me gewoon niet beheersen! Gelukkig maar, want ik zou me bijna schuldig kunnen gaan voelen over alle klussen die mijn man afgelopen week heeft gedaan op mijn verzoek…

mama challenge #3: nestdrangNetjes is het geworden, hè? :)

Raamdecoratie

De jaloezieën hangen! Ze moesten nog op maat geknipt en gezaagd worden, dat kostte veel tijd. Als het donker wordt, gaat onze nieuwe raamdecoratie dicht. Ik mis wel de ‘openheid’, maar dat went misschien nog. Als ik ’s middags even lig te slapen op de bank (ja, nu kan het nog hè) dan is het wel lekker dat de boel even dicht kan. Mijn oudste begrijpt daar overigens helemaal niets van: “Waarom is het erg als de postbode ziet dat je slaapt, mama?”

kanten gordijnen ikeaIn de woonkamer hebben we mooie witte gordijnen hangen. We hebben ons helaas verkeerd laten adviseren bij de Hema, waardoor ze precies dicht kunnen maar dan staan ze ook helemaal strak. We doen ze dus nooit dicht, het ziet er niet uit. Voor wat meer aankleding zijn we bij de Ikea geweest. Ik zou er graag kanten gordijnen naast hangen. Niet dat ik ze dan dicht zou doen, maar het ziet er wat voller uit zonder dat je inlevert op de hoeveelheid licht. We hebben gordijnen met roestvrijstalen ringen en dat vind je niet zo 1-2-3 van kant. Toch nog maar even verder zoeken…

Ladekastje opknappen

bruin ladekastjeMijn man wees me er terecht op dat je niet mag verven als je zwanger bent, omdat de stoffen schadelijk kunnen zijn voor de baby in je buik. Weet ik heus wel. “Dat kan dus niet meer deze maand”, zei hij droogjes. Ik heb maar niet hardop gezegd dat ik heel blij zou zijn als hij deze klus nog oppakt. Weet hij heus wel.

Wel heb ik leuke kleurstalen meegenomen van de bouwmarkt. Ik kan alleen niet kiezen… iets met groen of blauw, turquoise misschien. En dan allemaal mooie handgrepen erop. Leuk!

Gang opruimen

De kinderwagen past in de gang! Dat vind ik echt ideaal, want de schuur is behalve overvol ook erg koud in de winter… Nu kunnen we de wagen straks gewoon naar binnen rijden.

We hebben bij de Ikea nog van die schoenkastjes gekocht die je los van elkaar kunt ophangen. Zodra ze hangen, deel ik het resultaat. Dan is de gang goed opgeruimd!

Washok opknappen

washok rommelWe hebben een heerlijk washok met wasmachine en droger. De aansluiting van de ventilatie en buizen is niet zo lang geleden gerepareerd, dus dat is netjes. Het is er vaak lekker warm, de was droogt er veel sneller. Als ik er een wasrekje neerzet, kan ik er niet meer bij (zeker nu niet haha). In de stellingkast rechts ligt niet zoveel dat daar per se moet liggen. Als we die kast daar nou weghalen en de ruimte praktischer indelen qua waslijnen langs de muur ofzo… en misschien ook op de overloop. Dan heb ik de ruimte op de logeerkamer niet meer nodig voor de was! Dat zou echt ideaal zijn. Ik heb bij de Ikea leuke dingen gezien, misschien moeten wij ook zoiets proberen, maar dan met meer lijnen:

washok idee IkeaMet een beetje handige indeling kunnen de wasmanden op de overloop dus ook weg…

Lekkage verhelpen

Het regent veel dus het lekt nu ook meer dan anders. De handdoekjes die her en der liggen om wat druppels op te vangen, storen de kinderen helemaal niet. Laatst speelden ze vadertje-en-moedertje op de zolderkamer. Alles wordt uit de kast getrokken en overhoop gehaald. Ze spelen gewoon tussen de druppels door. Ik zit meer met die lekkage dan zij geloof ik. Maandag maar weer bellen… zucht.

Zelf een kast maken

zelf een kast makenSo happy! Ondanks dat het langzaam vordert. Je kunt al een beetje zien hoe het wordt. Let niet op de rommel… Hier zie je ongeveer 2 meter, maar de kast wordt kamerbreed dus bijna 4,5 meter. Het is een meter hoog en een halve meter diep. Dat schuine gedeelte is trouwens veel ruimer dan ik had gehoopt, daar kan ik zeker nog veel kwijt!

Voor mijn man het frame aan de muur kon vastmaken, moest er nog wat gewit worden op de plek waar eerder de verwarming heeft gezeten. Niet zo professioneel natuurlijk, maar dat deed hij even vlug met een restje witte grondverf. Het gaat om het idee. Je wilt niet de kast opendoen en een kaal vlak zien. En trouwens, het verschil tussen witte verf of witte verf… niemand die het ziet!

Geen huis is recht, dus het is een hele klus om het frame van de kast perfect sluitend te maken. Dat zal voor de deurtjes nog lastiger worden, vreest mijn Bob de Bouwer. De eerste legplanken zitten erin. Het ziet er al heel echt uit! Het is dat ik zo dik en log ben geworden, anders zou ik constant naar boven sprinten om een glimp op te vangen van de prachtige kast in wording (ehh… en mijn prachtige klussende echtgenoot natuurlijk).

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *