Mama Challenge #3: Nestdrang (week 3)

Mama Challenge #3: Nestdrang (week 3)Dit zijn wel gekke weken om een Mama Challenge te volbrengen! De kerstvakantie, feestdagen met allerlei activiteiten en een man die ook gewoon nog naar zijn werk moet… Maar we zijn weer iets opgeschoten met het klussen. Het ‘nestelen’ kan natuurlijk altijd tussendoor. Ik heb bijvoorbeeld de kleding van de kinderen die te klein waren (en overal blijven rondslingeren) opgeruimd en in de kast gelegd wat ze inmiddels passen. Ook de babyspullen kwamen daarbij tevoorschijn. Die liggen nu op een berg in de babykamer, want ik kan ze nog niet kwijt in de kast daar. Eerst moet er kastruimte op zolder komen. Oh, wat moet er nog veel gebeuren!

Gang opruimen

Even een voor- en na-foto? Zo zag onze gang er eerst uit:chaos in de gangAlles werd maar in de gang gesmeten. Mijn dochter van twee kon niet bij de kapstok en ik wil haar toch wel graag zo snel mogelijk leren haar eigen rommel op te ruimen. De verwarmingsknop (links, net niet op de foto) was al bezet door de rugtas van de oudste, dus was ze afhankelijk van ons. Dan kun je net zo goed je jas op de grond gooien. Papa of mama ruimt het toch op? En als er eenmaal rommel is, dan wordt het bij ons alleen maar erger. Later kwamen hier nog klusspullen bij. Tsja, het was toch al een zooi…gang opruimenWe hebben deurhaakjes van de Ikea gebruikt zodat de kinderen hun jassen en tassen zelf (!) aan de verwarming kunnen hangen. De schoenen zitten allemaal netjes in de schoenenkastjes. Dat oogt meteen een stuk netter. En er is zelfs plek voor de kinderwagen straks! Het ziet er met die kinderwagen trouwens ineens wel heel echt uit… over een paar weken is het echt zo ver! Ik vind het nog erg onwerkelijk allemaal.

Lekkage verhelpen

We hebben besloten dat we het hele dak gaan laten vervangen. Dit kan helaas pas begin 2015. Hopelijk kan het nog voor de bevalling. Geen noodoplossingen meer, maar het hele dak eraf en een nieuwe erop. Met garantie graag. Dan kunnen we die frustrerende lekkage eindelijk achter ons laten. En dan moet de binnenkant, op de zolderkamer, nog hersteld worden van alle waterschade. Gelukkig zijn we daarvoor verzekerd. Als mijn klusser dat nou zelf doet, krijgen wij het hele bedrag uitgekeerd van de verzekering. Inclusief arbeidsuren. Weer een mooie besparing!

Zelf een kast maken

zelf een kast maken: deurtjeAlle frames zitten vast aan de muur en drie van de vier gedeelten hebben nu ook legplanken. Dat was een lastig en tijdrovend karwei. Het vierde gedeelte wordt een hanggedeelte. Je kunt dan kleren aan een hanger ophangen, maar eventueel zetten we er ook gewoon dozen of boxen neer. Dat geeft net iets meer mogelijkheden. De deurtjes gaan heel mooi worden, maar om die waterpas op te hangen met precies evenveel afstand tussen elke plank en elk deurtje… Dat wordt minstens een weekje later ben ik bang! De deurtjes worden zoals op de foto (maar dan natuurlijk rechtop). Ik vind het echt prachtig.

Eind van de week (ja, ik snoep er een paar dagen bij!) krijg je de laatste update van deze Mama Challenge. Meld je rechts op deze pagina aan met je e-mailadres en blijf automatisch op de hoogte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Annemarie

    Goed bezig! Ben benieuwd straks naar de kast!

    Fijn nieuw en bijzonder jaar toegewenst! Met de komst van jullie derde!

    Liefs Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *