Mama Challenge #3: Nestdrang (week 4)

zelf een kast makenDe Mama Challenge #3: Nestdrang is voorbij. Nou ja, niet helemaal. Er moet nog veel geklust, opgeruimd en schoongemaakt worden voor de baby komt. Maar wat hebben we al veel gedaan, ondanks de kerstvakantie en de hectische feestdagen. Hierbij de laatste update van deze challenge. Op naar de volgende challenge: bevallen van een baby! ;-)

Woonkamer opknappen

woonkamer opknappenSinds we in dit huis zijn komen wonen, hebben we vrijwel niets aan de muren gehangen. Gevolg was een grote kale, witte muur en een hol geluid in de woonkamer. Nu hebben we bij de Ikea twee lijsthouders (hoe noem je dat?) gekocht. Zo hoeven we maar één keer gaten in de muur te maken en kunnen we wisselen van foto’s, kaarsjes, werkjes van de kinderen of wat we maar willen. Ik ben er erg blij mee!

The Trumpet Child - Over The RhineOp de piano liggen altijd stapels met papieren (niet eens muziek), dus dat moest opgeruimd. Ik ben ooit begonnen met een creatief project en heb dat eindelijk afgemaakt. Van een deel van ‘The Trumpet Child’ van Over The Rhine heb de songtekst in losse letters op een wit doek geplakt en afgewerkt met behanglijm. Een megakarwei! Maar deze pronkt vanavond boven de (opgeruimde!) piano. Even nog mijn man lief aankijken…

Zelf een kast maken

zelf een kast makenDe frames staan, de deurtjes zijn klaar, kruishengen vastgemaakt en de legplanken liggen klaar voor gebruik. Er is nog wat afwerking nodig, bijvoorbeeld een roede om kleren op te kunnen hangen in één van de kastjes, magneetjes zodat de deuren beter sluiten (op de foto staan ze dus nog een beetje open) maar ook een lak erover. Ik dacht zelf aan white wash, dat was bij onze andere kast-op-maat een groot succes. Makkelijk en het wordt heel mooi. Nog een dagje er tegenaan en deze klus is geklaard! Met dank aan mijn eigen Bob de Bouwer natuurlijk…

zelf een kast makenEn moet je kijken wat een ruimte! Deze foto keer vier. Heerlijk! Al het speelgoed en de kleding van beide kinderen kunnen erin.

Voegen badkamer schoonmaken

Hoe vies het ook is, je moet in dit geval een foto van voor én na zien. Met een oude tandenborstel heb ik de voegen in de badkamer gebleekt. Ik zei tegen mijn man dat ik dat graag gedaan wilde hebben voor de baby kwam. “Moet je zeker doen,” antwoordde hij, “voor het geval je tijdens de bevalling aan de badkamermuur wilt likken.” Hij heeft duidelijk alle hoop laten varen als het gaat om verzet tegen hormonen en rariteiten van zijn zwangere vrouw. Maar het is resultaat is geweldig (en mijn man is ook blij).

Zo zagen de voegen van de badkamermuur- en vloer eruit:

voegen badkamer schoonmakenZo zien ze er nu uit:

voegen badkamer schoonmaken

De voegen van de glazen douchewand zagen er zo uit:

voegen badkamer schoonmaken

Dit is het resultaat:

voegen badkamer schoonmaken

Nestdrang

Gelukkig hebben we er last van als we zwanger zijn. En onze mannen ook een beetje. Ik hoop dat we de komende weken nog meer kunnen doen. Het washok opknappen, de woonkamer nog verder gezellig maken en misschien krijg ik mijn man nog wel zo gek om ook het ladekastje nog te gaan schilderen. Poe hee, die baby kan maar beter nog even wachten. We zijn nog niet klaar!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Oh nee, heb je al doende al die schimmelsporen en chloor ingeademd? :( Wat naar zeg! Had je jezelf wel een beetje beschermd hoop ik….

    Verder is het natuurlijk een fantastisch resultaat, alles! Een heerlijk gevoel moet dat zijn!

    • Elkedagmama.nl

      De ventilatie was goed gelukkig en ik had bleek verdund met water. Steeds in een glaasje met een tandenborstel door de badkamer. Ik voelde me prima, maar kon moeilijk overeind komen haha. Bedankt voor je bezorgdheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *