Mama Challenge #5 update: lekker op dreef

flapjacks en blikje met bloemenDe teller staat nu op € 139,52. Het gaat dus best goed. We geven zo min mogelijk uit en er komt gelukkig soms ook wat binnen. Niet alleen in de vorm van geld. We kregen benzine in ruil voor een klusdag en vrienden deelden wat oogst uit hun moestuin. Ik voel me eigenlijk heel rijk en tevreden.

boodschappen HoogvlietWoensdag: geen voedselverspilling

Brood haal ik het liefst bij de Hoogvliet. Waldkorn nog wel. We hebben een broodbakmachine staan, maar zo lang we dit heerlijke brood nog kunnen betalen, houd ik het hierbij. Omdat het vakantie is wilde ik broodjes knakworst maken voor de kinderen. Ze waren trouwens behoorlijk in de aanbieding, ik had liefst wat meer mee willen nemen. De slavinkjes zijn voor een andere dag. Van de havermout ga ik flapjacks maken voor mijn vriendin die morgen jarig is!

Er lag hier nog broccoli en wortel die echt op moeten, omdat we de komende avonden niet thuis zijn met eten. Ik heb alles in stukken gesneden en in de vriezer gedaan. Lekker voor in de wok, soep of stamppot. Weggooien deed ik al niet aan, maar nu helemaal niet meer…

yoghurt, banaan, noten en honing’s Avonds hebben we heerlijk gegeten! Ik voelde me zo rijk, omdat ik er geen boodschappen voor had gedaan en nauwelijks in de keuken hoefde te staan. We aten restjes en dat heeft iets heel gezelligs. Allemaal verschillende hapjes op tafel. Ik kookte eieren voor erbij en maakte een wortelsalade. Dat laatste heb ik nog nooit eerder gedaan, maar dit gaan we zeker vaker eten. Lekker! Het recept houd je van me tegoed. Wij zijn gewend om een ‘speciaal’ toetje te eten als we restjes of vegetarisch eten. Normaal alleen yoghurt, maar nu een heerlijke mix van yoghurt, geprakte banaan, noten en honing. Super gezond en een feestje om te eten!

zelf haren kind knippenDonderdag: besparen op alles

De haren van mijn zoontje zijn echt veel te lang geworden. De vorige keer was ik moedig begonnen met zelf knippen, maar raakte halverwege bijna in paniek (wat mijn zoontje niet mocht merken natuurlijk) en toen heeft mijn man het afgemaakt. Het ging zo goed, dat ik hem deze keer weer heb gesmeekt onze thuiskapper te zijn. Het ging nu veel sneller en het is erg netjes geworden! Toch weer ruim € 10 bespaard…

flapjacks en blikje met bloemenVandaag naar het feestje van mijn lieve vriendin. Ik heb al enige tijd geleden bloemen gezaaid in een leeg blikje. Het leek me een grappig en origineel cadeau. Ik heb er een toepasselijke tekst uit de Bijbel op geplakt, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders persoonlijks op schrijven. Van de havermout heb ik flapjacks gemaakt. Dit cadeautje heeft me bijna niets gekost, alleen tijd, maar het is (hopelijk) leuk en lief om te krijgen. De 200 km die we ervoor moesten rijden, hadden we echt bewaard (in benzinevorm dan) om naar dit feestje te kunnen gaan. Ik was blij dat we erbij waren. Ik moet er niet aan denken dat ik dit soort dingen zou moeten overslaan vanwege geldgebrek.

Het valt me op dat we nog best veel kunnen doen met weinig geld. Het hangt misschien ook erg af van de prioriteiten die we stellen.

Vrijdag: klussen voor geld

Vandaag gingen we naar het vakantiehuisje van mijn ouders. Mijn man ging er een dagje klussen. Ik heb ondertussen op de kinderen gelet, koffie gezet en dat soort gezelligheden. Het was een behoorlijk eind rijden. Ze gaven ons een volle tank benzine en € 20 om op de terugweg een hapje te eten. We hebben heerlijk gegeten bij de Mc Donalds’s, en hielden zelfs wat over voor in ons leuke-dingen-doen-potje. Dat is het voordeel als je op de aanbiedingen en kortingsbonnen let. Je ziet dit dus ook niet terug in ons overzicht, omdat het geen eten-drinken-leven is. Naar de Mac gaan we vrijwel nooit, dus dit was echt genieten voor de kinderen én voor ons. Jum jum.

In aanloop naar Moederdag kon je een gratis kaartje versturen via Greetz.nl als je boodschappen deed bij de Lidl. Ik heb een mooie kaart gestuurd en hoefde alleen nog maar de verzendkosten te betalen. Dat werd vandaag afgeschreven.

houten palen voor in de moestuinZaterdag: investeren in de toekomst

We gaan peulen zaaien in de moestuin. Dat heeft wel enige versteviging nodig. Helaas, helaas. Dus we moesten een paar houten palen kopen en we zijn nog op zoek naar gaas. Die investering komt ons nu niet uit natuurlijk, maar straks levert het heel veel mooie peultjes op. Hoop ik.

Vandaag hebben we onze auto voor het eerst verhuurd! Super spannend… gaan we ‘m nog wel heel terug zien? Zijn de huurders wel betrouwbaar? Hebben we de voorwaarden goed gelezen? Ik werd er een beetje gestresst van. Als alles goed gaat levert ons dit in elk geval € 15 op. Moeten we morgen wel lopend naar de kerk…

poef verkopenWe hebben ook wat spullen op Marktplaats gezet. Lijkt me fijn als we hier wat euries mee kunnen scoren. Iemand nog een matras nodig? Een leuke poef? Grijns.

We kregen raapstelen van vrienden, uit hun moestuin. Joepie! De slavinkjes – weet je nog? – kwamen hier mooi bij van pas. We aten dus (weer) stamppot. De aardappelen zijn nu bijna op.

Morgen is het zondag. Behalve de collecte (tsja, er zijn nog heel veel mensen die minder hebben dan wij) zullen we niets uitgeven. Ik heb nog niet bedacht wat we gaan eten, en heb dus ook geen boodschappen gedaan. We hebben brood en melk, dat voelt voor mij als het belangrijkste. Misschien eten we ’s avonds een restje uit de vriezer, een pot ingemaakte rode kool, gewoon pannenkoeken of een boterham met ei. Wat heerlijk dat ik me geen zorgen hoef te maken!

Maandag ga ik lekker boodschappen doen. Eigenlijk heb ik daar wel zin in. We zijn goed op dreef, dus ik ga lekker fruit inslaan. Misschien wat lekkers voor bij de koffie. Ik heb er wel vertrouwen in dat we slagen voor deze Mama Challenge. Met vlag en wimpel? Wie weet…

Overzicht inkomsten en uitgaven

Waar we deze Mama Challenge
mee begonnen
€ 150,31
Benzinegeld van zakgeld betaald € 20,00 +
Benzinegeld na auto uitlenen € 26,00 +
Tanken € 38,20 –
Benzinegeld na auto uitlenen € 58,25 +
Boodschappen bij de Lidl € 19,84 –
Boodschappen bij de Hoogvliet € 10,11 –
Afschrijving kaartje Moederdag € 0,69 –
Tanken (teller op nul voor verhuur) € 26,98 –
Ruitvloeistof voor de auto € 4,24 –
Palen voor in de moestuin € 14,98 –
Nog te besteden € 139,52

 

Ps. Als eerste op de hoogte zijn van de updates?
Laat je e-mailadres rechts op deze pagina achter! ==>

Vragen of opmerkingen over onze uitgaven? Voel je vrij hieronder te reageren!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *