Mama Challenge #5 update: leven bij de dag

verse spinazie uit moestuinWe begonnen deze Mama Challenge met € 150,31. Best even spannend. Zondags in de kerk, toen de collectezak voorbij kwam, grapte mijn achterbuurman: “Misschien moet je dat vandaag niet doen.” Ik realiseerde me dat mensen nu op me kunnen letten en iets vinden van onze financiële situatie. Ik wilde eigenlijk pas zaterdag verslag doen van hoe we rondkomen, maar er is zoveel te vertellen!

Wil je alleen weten wat onze inkomsten en uitgaven precies waren, scroll dan even naar beneden voor een overzicht. En lees anders lekker verder!

rijst met saus en groentenZaterdag: prutjesdag

Er lag nog een halve aubergine, een groene paprika, wat tomaten en een restje gezeefde tomaten. Uit de vriezer een beetje gehakt gehaald. Ik heb er een prutje van gemaakt, met rijst erbij. Een scheut rode wijn en wat verse basilicum erbij doet altijd wonderen. De kinderen hebben er zelfs met smaak van gegeten!

Oja, van wat er over is kunnen we nog een keer eten. Dus hop, in de vriezer voor de volgende keer. Dat voelt altijd zo goed…

Tonys Chocolonely zeezout karamelZondag: Moederdag

Zondag was het Moederdag! Ik kreeg ontbijt op bed (altijd fijn) en de lekkerste variant van Tony’s Chocolonely: zeezout en karamel. Ik weet niet waar mijn man het van betaald heeft, maar hee, je hoort mij niet klagen hoor.

Ik kon het niet laten om mijn eigen moeder te bezoeken vandaag. Maarja, zij woont 100 kilometer bij ons vandaan. Gelukkig hebben mijn man en ik allebei een eigen potje – dat we gekscherend ‘zakgeld’ noemen – voor kleding en extraatjes (zie hier ons financiële overzicht) dus ik heb de benzine zelf betaald. Ik bedenk me nu dat hij waarschijnlijk ook zo aan die lekkere reep Tony komt…

Mijn man moest werken en ik at bij mijn ouders en bleef er slapen, dus qua avondeten en ontbijt hebben we weer mooi bespaard. ;-)

verse spinazie uit moestuinMaandag: spinazietaart

Uit de moestuin kregen we verse spinazie! Ik had nog een restje fetakaas liggen dat op moest. Binnenkort deel ik het recept van een hele makkelijke en lekkere spinazietaart waar wij vanavond van genoten hebben. We aten er een stokbroodje bij. Als ik een schatting maak: we aten voor nog geen € 0,50 per persoon.

auto verhurenDinsdag: opbiechten

Vandaag hebben we besloten – na een tip van een lieve lezer – dat we onze auto gaan verhuren (via Snappcar.nl en Mywheels.nl). Ik heb onze auto niet meer zo vaak nodig en mijn man gaat op de fiets naar zijn werk. Ik kan geen wildvreemde in onze auto laten met restjes rozijntjes op de bank en vieze vingers op het raam, dus met de stofzuiger en een sopje (met zelfgemaakte allesreiniger, ja ja) aan de slag gegaan. Vroeger reed ik vanwege tijdsgebrek door de wasstraat, maar ik genoot er vandaag wel van om zo bezig te zijn. De zon scheen lekker en mijn dochtertje stond in haar roze tutu en op blote voeten de ramen af te nemen. Genieten toch?

Terwijl ik de auto stond te wassen, kwam er onverwachts iemand uit de kerk een pak luiers brengen. Ik vond het zo lief! Dat hoef ik deze maand niet meer te kopen, hoera!

stamppot met winterpostelein’s Middags ben ik met mijn zwager naar de moestuin gegaan om onkruid te wieden. Er stond een behoorlijk veldje winterpostelein. “Dat kun je eten” zei hij. Meenemen dus, haha. Ik heb er een stamppotje van gemaakt! Was prima te doen. Op smaak gebracht met ui, knoflook, mosterd, pinda’s (tsja dat had ik nog liggen) en geraspte kaas (dat ook).

Okee, let’s get back to business. Ik heb vandaag geld uitgegeven…bonnetje lidlVlak voor sluitingstijd nog naar de winkel gegaan voor wat boodschappen, omdat de koffie en de melk op waren. Ik heb minstens één keer per dag behoefte aan een bakje koffie met opgeklopte melk. Heerlijk! Ik voelde me even niet gemotiveerd om hierop te besparen. En die biertjes… ik heb gewoon de liefste man van de wereld met wie ik graag een biertje drink na een warme dag.  Die chocolade hartjes zijn voor mijn moeder. Wel suf dat ze hier kan lezen dat het zo goedkoop was, terwijl ze zo veel meer waard is… :(

Ik ging met een lijstje, maar voelde me toch enigszins opgelaten bij de kassa. Ik realiseerde me dat jij na het lezen van dit artikel precies weet wat ik heb gekocht! Biertjes dus. En – weliswaar afgeprijsde – versgeperste sinaasappelsap. Niks noodzakelijks aan. En dan kun je daar iets van vinden. Ieks.

Er kwam ook geld binnen vandaag! Er stond bijna 60 euro bijgeschreven op onze rekening omdat mijn zwager en schoonzus de auto hadden geleend. Het is natuurlijk alleen een vergoeding voor de benzine die we zelf getankt hadden, maar het komt wel goed uit. We hebben nu meer dan toen we afgelopen zaterdag deze Mama Challenge begonnen! :)

Los van de feiten, voel ik me rijk. Ik leef ineens meer bij de dag en denk goed na voor ik iets koop. De moestuin, de winkel of wat er nog in de keuken ligt bepaald wat we vandaag eten en drinken. Elke dag weer een verrassing, en dat is leuk!

Overzicht inkomsten en uitgaven

Waar we deze Mama Challenge
mee begonnen
€ 150,31
Benzinegeld van zakgeld betaald € 20,00 +
Benzinegeld na auto uitlenen € 26,00 +
Tanken € 38,20 –
Benzinegeld na auto uitlenen € 58,25 +
Boodschappen bij de Lidl € 19,84 –
Nog te besteden € 196,52

 

Ps. Als eerste op de hoogte zijn van de updates?
Laat je e-mailadres rechts op deze pagina achter! ==>

Vragen of opmerkingen over onze uitgaven? Voel je vrij hieronder te reageren!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Een andere Willeke

    Die spinazie komt me bekend voor:) Je hebt weer een goed verhaal geschreven zeg.
    En ik ben erg benieuwd naar de spinazietaart! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *