Ouders Natuurlijk beurs

Ouders Natuurlijk Beurs 2014Op 8 november was de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth. Deze beurs werd georganiseerd in het Golden Tulip hotel en bood informatie over natuurlijk en bewust leven met kinderen. Het was de eerste wintereditie, dus veel stond daarnaast in het teken van de feestdagen (geen stress!). Dat sprak me natuurlijk wel aan. Kinderen mee en op zoek naar wat leuke dingen die ik met jullie zou kunnen delen!

Qua feestdagen ben ik niet erg geïnspireerd geraakt op deze beurs. Een lezing of workshop leek me niet handig met twee kinderen in mijn kielzog, ook al waren sommige dingen gericht op kinderen of de feestdagen. Het was overal erg vol en warm. Ik ben lekker gaan neuzen tussen alle kraampjes. En ik heb wat leuke dingen gespot!

Borstvoedingsketting

Er hingen borstvoedingskettingen waar je kind veilig mee kan spelen tijdens het drinken. Ze waren nog mooi ook! Grote houten en gehaakte kralen in allerlei vormen en kleuren. Misschien blijven die scherpe nageltjes dan uit je huid bij het voeden! Je kunt zulke kettingen kopen bij littleshoparoundthecorner.nl (website werkt niet) maar ik heb ze online ook gezien op www.aidulac.nl.

borstvoedingsketting

Natuurlijke babyproducten

Petit&Jolie is een natuurlijke babyverzorgingslijn dat pas een jaar op de markt is. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De geur was mild, maar lekker. De verpakking vond ik heel mooi, in vrolijke kleuren maar wel rustig. Er lagen leuke rompertjes met een schaapje erop. Heel eenvoudig, maar toch stoer en leuk. Ideaal als kraamcadeautje!

petitenjolie

Het label Daddy Proof Kids Wear is een kinderkledingmerk van 100% biologisch katoen. Het voelde dik en zacht aan en had een paar handige dingen, voor onhandige papa’s en mama’s en gewoon omdat het leuk is: verschillende kleuren drukknoopjes zodat je ze niet meer scheef dicht doet en sokjes of wantjes die je makkelijk kan gebruiken maar ook terug kan slaan, wat er nog steeds erg hip uitzag. Het snoepige konijntje aan de voor- en achterkant van elk kledingstuk maakt het label herkenbaar.

Creatief met krijtjescrayonrocks

Deze wil ík nog wel cadeau krijgen: Crayon Rocks. Grove krijtjes waar je echt fijn mee kunt krijten. De kinderen vonden het ook heel leuk. De krijtjes zijn ecologisch gemaakt en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Educare schreef er al eerder een positief stukje over, ook over het effect van deze krijtjes op de schrijfontwikkeling van kinderen. Ik heb de krijtjes nog nergens anders gezien, maar ben hier oprecht enthousiast over. In Nederland zijn ze te koop via Opzijnplek.nl.

Communiceren met je kind

Een niet nieuw maar wel bijzonder initiatief is dat van Baby- en kindergebaar. Baby’s of kinderen met wie je nog niet makkelijk kunt communiceren, zijn heel vatbaar voor het gebruik van gebaren. Wanneer je dit als ouder consequent inzet, kun je eerder communiceren met je kind. Hij of zij raakt dan niet zo snel gefrustreerd en het schijnt zelfs dat kinderen eerder kunnen praten. De gebaren zijn echt bedoeld voor ‘horende’ kinderen, omdat ze als ondersteuning van de gesproken taal bedoeld zijn. De video’s zijn voor kinderen tot 4 jaar. Daarna leren kinderen weer andere gebaren, omdat ze toe zijn aan moeilijkere woorden.

Kinderen mee naar de beurs?

Ik heb ze dus meegenomen, dat kon niet anders en zo kon ik mooi ervaren of ik dat de lezers van Elkedagmama.nl zou aanraden. Er waren heel veel kinderen, vooral in draagdoeken. Dat was een grappig gezicht! Later snapte ik waarom: een buggy of kinderwagen is niet zo prettig in de drukke wandelgangen. Maargoed, ik was al lang blij dat ik niet achter mijn jongste telg hoefde aan te rennen en enigszins rustig kon rondkijken. Limonade, mandarijntjes en een doosje rozijnen doen ook altijd wonderen voor het geduld van mijn kinderen. Qua kraampjes kun je beter zonder kinderen gaan, maar verder was het er wel op ingericht.

Er was een verschoningsruimte en een ruimte waar je kon voeden of kolven. Ergens anders konden de kinderen kleuren (met die hele gave krijtjes, dus ze wilden toen niet meer mee), klimmen en met muziekinstrumenten spelen.

Wat kost de beurs?

Je betaalt 7 euro per volwassene om de Ouders Natuurlijk Beurs te kunnen bezoeken. Voor Elkedagmama.nl mocht ik gratis naar binnen, maar deze entree zou ik er zelf niet zo snel voor over hebben. Ook niet voor de lezingen of workshops denk ik. Zowel de standhouders als de mensen die een workshop of lezing gaven, hebben er volgens mij baat bij dat ze gezien worden door ons consumerende ouders. Als er nou meer aanbieders waren en je allerlei producten mag proberen, proeven of je krijgt leuke ‘goodiebags’ mee naar huis, dan zou ik het wel overwegen…

Toevoeging disclaimer: deze beurs mocht ik voor Elkedagmama.nl gratis bezoeken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Marielle

    Lotte en max is zo leuk! Wij hebben 3 DVDs en Madelief is helemaal fan! Ze gebruikt nu ook echt best wat gebaren en kan zo meer zeggen dan met haar beginnende woordenschat. Daarbij zijn de filmpjes en liedjes ook gewoon erg leuk! Echt aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *