Rondkomen van minder

rondkomen van minderAls ik wil stoppen met werken, zullen we met heel wat minder geld moeten rondkomen. We kwamen uit op € 600 per maand voor boodschappen, kapper, kleding, cadeautjes, benzine en uitjes. Het bedrag zegt mij niets, ik wil dit echt ervaren. We doen het al twee maanden wat rustiger aan en houden onze uitgaven precies bij, maar vanaf nu hebben we onze rekeningen echt anders ingedeeld. De vraag is nu: lukt het ons of lukt het ons niet?

Vaste lasten en huishoudgeld

Onze vaste lasten gaan van de gezamenlijke rekening. Daar hebben we geen omkijken naar. Op onze eigen rekeningen staat het ‘huishoudgeld’. We deden eerder altijd weekboodschappen, maar dat werd steeds makkelijker en luxer. We voelden het niet in onze portemonnee. Nu gaan we alleen naar de winkel als we iets nodig hebben. Dus bij ons geen grote voorraden frisdrank en lekkers meer. Daar moet ik nog wel een manier voor vinden, want als iemand onverwachts op de stoep staat heb ik ook echt niks in huis. De ja/nee-sticker heb ik van de brievenbus getrokken. Alle folderaanbiedingen scheur ik uit. Laatst was het gehakt een stuk goedkoper, toen heb ik ’s avonds gehaktballen staan bakken om in te vriezen. Wanneer er nu iemand onverwachts mee wil eten, heb ik een voorraad gehaktballen. Eenvoudig maar gastvrij. Of als we aan het eind van ons geld nog een stukje maand overhouden…

Zakgeld voor mij alleen

Bij onze lopende rekeningen hebben we allebei nog een eigen potje waar ons zakgeld op gestort wordt. Daarvan kunnen we uitgeven zonder er verantwoording over af te hoeven leggen. We moeten er ook kleding voor onszelf van kopen, dus dat betekent voorzichtig uitgeven aan leuke dingen. Mijn man gaat graag naar de kroeg met vrienden of koopt eens een goed boek. Daar hoef ik nu niks meer van te vinden, onze boodschappen gaan er niet onder lijden. Ik ben niet zo goed in geld aan mijzelf uitgeven, dus ik voel me ineens heel rijk. Op een dag liep ik door de Hema en keek ik naar al die leuke dingen die ik zou kunnen kopen zonder dat iemand daar last van zou hebben. Dit geld is echt helemaal van mij. Wat een heerlijk gevoel!

Mijn eerste eigen uitgave was een etentje met mijn collega. We moesten voor het werk naar Den Haag en dat hebben we fijn gecombineerd met een betaalbaar Grieks restaurant. Het was nog lekker ook! We hadden net een zakelijke borrel gehad, dus ik had aan één drankje genoeg. Na het eten heb ik intens genoten van een Latte Machiatto van de Starbucks. Lekker! In totaal was ik zo’n € 20 kwijt. De rest moet ik maar laten staan, want ik kan nog wel een paar laarzen voor de winter gebruiken….

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *