Super geslaagde aardappelgratin!

aardappelgratin

In het kader van Mama Challenge #1 ben ik naarstig op zoek naar lekkere manieren om 17 kilo aardappelen weg te werken. Ik heb nog nooit aardappelgratin gemaakt, maar deze poging was een voltreffer. Gelukkig hadden we eters, dus zijn er weer 800 gram aardappelen minder. En wat vind je van mijn super schattige pannetjes?

Na even zoeken, vond ik de ‘perfecte aardappelgratin’ van Allrecipes.nl. Die trok me wel. En het filmpje is ook heel duidelijk! Je kunt de aardappelgratin in een ovenschaal maken, maar voor kinderen is een eigen pannetje natuurlijk wel een feestje op zich.

Resultaat

Bij mij stond de aardappelgratin wel een uur in de oven, 45 minuten was echt te kort. Als kaas heb ik een kaasmix van de Lidl gebruikt die speciaal voor het maken van gratin was. Omdat de pannetjes zo klein en de schijfjes aardappel dus opgestapeld waren, heb ik tussendoor ook wat roommengsel gesprenkeld en kaas gestrooid. Uiteraard eindigen met wat meer van het roommengsel en de kaas. Wij hebben er met vier volwassenen en twee kleintjes van gegeten.

aardappelgratinAardappelgratin is een bijgerecht. Wat ik mis bij dit soort recepten is wat lekker is om erbij te serveren. Ik ben gegaan voor gewokte bladspinazie met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten en gebakken kip. Niet moeilijk of duur en het was toch een complete maaltijd waar we met smaak van hebben gegeten. Aanrader!

Update

We vonden het zo lekker dat we het een paar dagen later weer hebben gemaakt. Deze keer wel in een grote ovenschaal en dan klopt de tijd wel. Zag er ook weer feestelijk uit en was reuze lekker. Ook deze keer aten we er met vier volwassenen en twee kleintjes van.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *