Super makkelijke spinazietaart

spinazietaartZoals beloofd: het recept van een super makkelijke en overheerlijke spinazietaart. Bij ons is het altijd een feestje als we dit eten. Ook een feestje voor mama want het het eten staat binnen een half uur op tafel. Of je maakt het een dag van tevoren. Of je eet het koud. Of je sjoemelt een beetje met de ingrediënten. Deze spinazietaart slaagt gewoon altijd!

Recept spinazietaart

Dit heb je nodig voor 2-3 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg (vriezer)
  • paar eetlepels paneermeel
  • pijnboompitten
  • 1 ui
  • 450 gram spinazie
  • zongedroogde tomaten
  • fetakaas
  • 1 ei

Bladerdeeg is snel ontdooid. Vet een kleine ovenschaal in met olie of boter en verdeel de plakjes over de schaal. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooid de bodem eventueel met wat paneermeel.

spinazietaart bodemRooster de pijnboompitten in een (wok)pan zonder boter of olie (anders rooster je ze niet, maar bak je ze). Zodra ze een beetje verkleurd zijn, voeg je wat olie toe. Je kunt ook een tweede pan pakken, maar die moeite neem ik zelf nooit eigenlijk. Versnipper de ui en bak dit tot de stukjes glazig zijn. Voeg de spinazie (liefst vers, maar kan ook uit de diepvries) toe en bak deze kort mee.

spinazietaart vullingVoeg de zongedroogde tomaten in stukjes toe en verbrokkel de fetakaas. Roer dit goed door. Doe het mengsel in de ovenschaal.

Tot slot breek je nog een ei boven de ovenschaal en deze roer je met een vork door het mengsel. Ik denk dat de vulling daardoor beter bindt. De randen van het bladerdeeg kun je eventueel nog dichtvouwen.

spinazietaartZet de schotel ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Ik kijk altijd even of het bladerdeeg niet te hard is. En dan: smullen maar!

Ps. Je kunt deze spinazietaart trouwens ook heel goed koud eten. En heb je over of maak je het voor een later moment? Bewaar het gerust een tijdje in de vriezer! Blijft lekker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *