Theeleuten: ik ben het spuugzat

briefwisselingEnjoypes is een thuisblijfmoeder met een vrolijke blog die al wat langer ‘thuis is’ dan ik. Zodra het maar even kan, herinneren we elkaar aan het credo “want wij doen toch de hele dag niks?!” We zijn allebei thuisblijfmoeder, bloggers en meer van dat soort leuke dingen. We delen veel van onze ervaringen. Ze schreef me een eerlijke brief over hoe spuugzat ze het is. Ik besloot haar een eerlijke brief terug te schrijven…

Brief van Enjoypes

Bah, ik ben het zat! Spuugzat! Lekker motiverend he? Zit je dan als kersverse thuisblijfmoeder. Maar ik kan er niks aan doen: ik ben het zat.

>> Lees hier verder!

Antwoord van Elkedagmama

Beste Enjoypes,

Jij bent echt de eerlijkste thuisblijfmoeder die ik ken. Nu ken ik er niet zoveel, maar toch. Die jongste zoon van jou is naar school. Wat een heerlijkheid! Of niet? Als ik je brief zo lees, heb je gewoon al een beetje last van het lege-nest-syndroom. In elk geval tussen half negen en drie. Je hebt de mogelijkheid om een keer écht even niks te doen, maar je weet je er geen raad mee. Niet omdat je vastgeroest bent, maar omdat mama’s nou eenmaal niet goed zijn in niks doen…

Ik geniet enorm van mijn keuze om thuis te zijn. Dat de was morgen ook wel kan en dat ik niet voor twee dagen hoef te koken. Dat ik mijn dochter gelukkig maak door haar een half uur lang te duwen op de schommel. “Nog harder duwen, mama!” Okee, dat is soms ook wel saai, maar ik ervaar het leven een stuk minder gehaast en complex. Ik denk dat ik inmiddels wel een beetje balans heb gevonden.

Zou het kunnen zijn dat ook jij weer een nieuwe balans moet vinden? Omdat je kinderen nu op school zitten én omdat de noodzaak om zoveel thuis te ‘zitten’ daardoor ook wat minder wordt. Ik denk niet dat je nu maar zo snel mogelijk een baan moet zoeken hoor, maar dat je wel moet nadenken over hoe je de uren zonder kinderen (en met) wilt invullen. Een kwestie van balans. Ik moest ook even naar een nieuwe balans zoeken toen ik thuisblijfmoeder werd en volgens mij kun jij zo’n lijstje ook wel weer eens gebruiken…

You go, mama!

Liefs, Elkedagmama

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *