Tweedehands kleding kopen

tweedehands kledingShoppen. Ik kan het niet! Ik kan niet tegen warme, drukke winkels waar je moet kiezen uit allerlei topjes, broeken, shirtjes, vestjes en weet ik wat nog meer. Zeker niet als ik ze ook nog moet passen. Ik ben diegene die precies thuiskomt met de kleding die de etalagepop droeg. De laatste mode heb ik echt geen verstand van, dus ik neem maar wat mee en kom vaak met veel van hetzelfde thuis. Nu ik kleding moet kopen van mijn ‘zakgeld’ moet ik op zoek naar goedkope alternatieven. Ik moet in elk geval afkicken van de etalagepoppen. Hoe en waar vind ik betaalbare kleding die nog leuk is ook?

Webshop of niet?

Laatst heb ik tweedehands kleding voor de kinderen gekregen van www.vintage-kids.nl. Het werd netjes en snel geleverd in een mooi groen pakketje. Het had zo een cadeautje kunnen zijn! Beide artikelen zagen er nog super goed uit, waren opgevouwen en ze roken alsof ze net gewassen waren! Ik vond het echt een feestje om te krijgen. Als je van merkkleding houdt, moet je zeker een kijkje nemen bij deze webshop. Ik geef zelf niet veel om merkkleding, maar gelukkig hebben ze ook ‘gewone’ kleding voor kinderen. Ik vond het een positieve ervaring!

Voor mijzelf vind ik het lastiger om online tweedehands of goedkope kleding te vinden. Ik vind online shoppen nog moeilijker dan in een ‘echte’ winkel. En daar ben ik al een ramp! Bij mij in de buurt zitten wel (kringloop)winkels met tweedehands kleding voor volwassenen, waar mijn omgeving nogal lyrisch over is. Ik ben er eens gaan kijken en vond het niet waanzinnig. Kijk ik misschien niet op de juiste manier? Misschien ga ja vanzelf leuke dingen scoren als je er vaker komt. Je ziet dan snel wat nieuw is en je pikt de leukere dingen eruit voor iemand anders dat doet. Maar waar haal ik die tijd vandaan?

Marktplaats

Natuurlijk. Als je iets tweedehands zoekt, ga je kijken op marktplaats.nl. Je moet het een beetje treffen met de foto en het moet bij jou in de buurt zijn. Omdat ik vaak ‘miskoop’, is laten opsturen van verder weg geen optie. Ik moet het kledingstuk echt even zien, voelen of zelfs passen. Retourneren kan natuurlijk niet. Toch ken ik veel vrouwen uit mijn omgeving die leuke dingen weten te scoren op marktplaats.

Facebook

Ja joh, op facebook zijn er allerlei weggeefhoeken en koopjeshoeken die kleding aanbieden bij jou in de buurt. Ook hier geldt dat je geregeld op die pagina moet kijken, want de leuke dingen zijn zo weg. Hier ben ik ook altijd te laat. Maar hoe zorg je dat je dit allemaal in de gaten houdt? Dan moet je toch de hele dag op facebook zitten?

Kledingruilfeestje

Ik heb een behoorlijk aantal vriendinnen die naar dit soort feestjes gaat (vaak echt een leuk feestje) of dit zelf organiseert. Ik vind een kledingruilavond bijzonder spannend, want dan moet iemand anders mijn kleding willen hebben en ik mis de etalagepop die me laat zien hoe ik er het beste bij kan lopen. Een mooie uitdaging om toch eens te gaan en een vriendin lief aan te kijken. Ik kan wel wat hulp gebruiken…

Het lijkt me leuk om kleding uit te wisselen met vriendinnen. Zo heb je een wisselende garderobe zonder dat het je iets kost. Wel moet je het dan net treffen qua maat en beenlengte. Met zwangerschapskleding vind ik het makkelijker. Als je vriendin niet zwanger is, mist ze het ook niet, en andersom. Echt oud zal de kleding ook niet snel worden, want je draagt het maar een beperkte periode en dan ligt het weer tijden in een doos onderin de kast. Gelukkig heb ik een lieve collega die wat praktische broeken en een super leuke zwangerschapsjurk kon missen deze periode!

Kledingbeurs

kledingbeurs

Allemaal graaiende vrouwen en een steeds groter wordende chaos, maar wel heel betaalbaar. Voor de kinderen ga ik wel naar kledingbeurzen. Laatst was ik bij zo’n kinderkledingbeurs. Op de foto is het heel rustig, maar dat was aan het einde van de avond. Ik zorg altijd dat ik er vroeg ben en ik ga met een boodschappenlijstje in mijn hoofd. Heel gericht scan ik de kleding en bij twijfel: meenemen. Je kunt het altijd weer terugleggen… Aan het einde van de avond heb ik een tas met super leuke kleding voor een prikkie. Klaar voor de rest van het seizoen! Ik neem me bij deze voor om ook eens een kledingbeurs voor volwassenen te bezoeken. Moet ik wel eerst een boodschappenlijstje bedenken (of moet je er juist heel open naartoe gaan?). Toch maar weer eens wat inspiratie opdoen bij mijn grote vrienden: etalagepoppen…

Hoe doe jij het?

Koop je online of juist niet? Heb je tips voor mij en andere mama’s die zichzelf er geen tijd voor gunnen of er niet zo goed in zijn? Ik ben heel benieuwd hoe en waar jij aan betaalbare kleding komt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

  1. Maria

    Je probleem is wel herkenbaar. Misschien moet je eens kijken of stylefruits.com. Hier staat heel veel kleding op en je kunt zelf een outfit samenstellen. Ook zijn er anderen die complete outfits verzinnen En die kun je dan aanpassen. Alle items kun je online bestellen. Uiteenlopend bij de wehkamp tot de luxere online kledingwinkels. Eigenlijk kun je dus je eigen etalagepop maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *