Welkom thuis!

muizen in dierentuinJe zult maar thuiskomen van je vakantie en je huis in perfecte staat aantreffen! Geen beschimmelde boterham die je halsoverkop hebt achtergelaten voor je vertrek. Geen wc waar bacteriën leven als een god in Frankrijk. Geen muizen die de etensresten hebben gevonden. Of een tuin waar het onkruid je zicht op enige vrolijk najaar ontneemt. Nee, wij kwamen thuis in een huis waar goed voor gezorgd was, waar mensen genoten hebben en waar wij zelfs een luxere vakantie aan over hebben gehouden. Wij hebben ons huis verhuurd!

Twee weken lang woonden er buitenlandse gasten in ons huis (via Airbnb.nl, ook leuk als je zelf goedkoop ergens wil logeren!). Best spannend. Er kwam ook veel bij kijken. Nestdrang is er niets bij, geloof me. Ik ging van tevoren door het huis met de ogen van een gast. Moet je voor de grap thuis eens doen, dat zet je direct aan het werk! Alles heb ik uitgezocht, opgeruimd, weggegooid (of weggegeven, dat kan natuurlijk ook) en schoongemaakt. Nooit eerder was mijn huis zo op orde. Ik vond het wel jammer dat ik er zelf niet langer van kon genieten, samen met de gasten die een paar dagen later zouden arriveren. Het was hier heerlijk schoon en netjes.

Het is niet per se aan te raden zo vlak voor je op vakantie gaat, hoor. Tussen alle vakantieperikelen door moest ik ook de boel in orde maken hier. En huisregels opstellen van tips voor typisch Hollandse activiteiten tot hoe de wasmachine werkt. Heel verwarrend terwijl je ook moet nadenken over boodschappen en tassen inpakken. Maar het is gelukt. We kwamen wel uren later dan gepland aan op de camping. En toen moesten we de tent nog opzetten. Ai.

Eerst kwam er een echtpaar logeren. De sleutel hebben ze bij de buren opgehaald. Ze waren alleen ’s ochtends en ’s avonds thuis, overdag hadden ze een vol programma. Ze hebben ons huis bijna niet vies gemaakt dus. Mijn schoonzusje vond ik bereid om tegen betaling ons huis ‘tussen de gasten door’ schoon te maken, beddengoed te wassen, een nieuw welkomstkaartje neer te leggen, enzovoorts. Haar man zou voor onze tuin zorgen. Kort daarna kwam er een jong gezin die voor het eerst in Nederland was. Wat ze zeker moesten bezoeken in Nederland, vroegen ze me via whatsapp terwijl ik lui een boek zat te lezen op de camping. Oeps, wat ben ik daar als totaal-niet-actief-of-cultureel-ontwikkeld-persoon slecht in. Ik kwam niet veel verder dan het zwembad, Madurodam, Nationaal Park de Hoge Veluwe en een bezoek aan Amsterdam (terwijl ik Utrecht veel leuker vind). Erg hè? Maar het gezin heeft het erg leuk gehad, hoorde ik later. En ze hebben zowel Amsterdam als Utrecht bezocht, gelukkig.

Wij hebben ondertussen heerlijk genoten op vakantie. Met elke dag boodschappen die we normaal niet zouden doen. Bijna elke dag een lekkere lunch of broodjes bij het ontbijt. Nóg een keer een ijsje kopen. Samen naar de dierentuin. En dat allemaal omdat ik mijn huis in orde had gemaakt en er mensen in had verwelkomd. Win-win-win-win. Of zoiets.

Toen we moe thuiskwamen na een dag in de brandende zon de tent opruimen (met drie kids om je heen, ook geen aanrader), was ons huis ook voor ons spik en span gemaakt en hing ons beddengoed buiten aan de waslijn. Welkom thuis! Volgend jaar verhuur ik mijn huis weer. Goed voor je huis, je hoofd en je portemonnee. :)

Zo. En hoe was jouw vakantie?

 

Ps. Die muizen op de foto trof ik gelukkig niet in mijn huis aan. Wel in de dierentuin waar we tijdens onze vakantie zijn geweest: Tierpark Nordhorn, net over de grens. Echt een aanrader en super goedkoop!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *